Polis Sahkan Rakaman Wanita Diculik Jadi Tular Bukannya Kes Culik Tetapi Ditangkap Bekas Majikan Kerana Mencuri

Polis Sahkan Rakaman Wanita Diculik Jadi Tular Bukannya Kes Culik Tetapi Ditangkap Bekas Majikan Kerana Mencuri - Hallo sahabat Berita Otomatis, Pada Artikel yang anda baca kali ini dengan judul Polis Sahkan Rakaman Wanita Diculik Jadi Tular Bukannya Kes Culik Tetapi Ditangkap Bekas Majikan Kerana Mencuri, kami telah mempersiapkan artikel ini dengan baik untuk anda baca dan ambil informasi didalamnya. mudah-mudahan isi postingan yang kami tulis ini dapat anda pahami. baiklah, selamat membaca.

Judul : Polis Sahkan Rakaman Wanita Diculik Jadi Tular Bukannya Kes Culik Tetapi Ditangkap Bekas Majikan Kerana Mencuri
link : Polis Sahkan Rakaman Wanita Diculik Jadi Tular Bukannya Kes Culik Tetapi Ditangkap Bekas Majikan Kerana Mencuri

Baca juga


Polis Sahkan Rakaman Wanita Diculik Jadi Tular Bukannya Kes Culik Tetapi Ditangkap Bekas Majikan Kerana Mencuri


KUALA LUMPUR - Satu rakaman video yang didakwa seorang wanita menjadi mangsa culik oleh sekumpulan lelaki adalah tidak benar setelah pihak polis tampil menjelaskan kejadian yang sebenarnya yang berlaku ke atas wanita berkenaan.

Menurut laporan, kejadian itu yang berlaku pada malam Selasa lalu kira-kira jam 10.21 malam di Jalan Regalia Residence, Jalan Sultan Ismail, melalui rakaman kamera litar tertutup (CCTV) memaparkan wanita berkenaan telah ditarik masuk ke dalam sebuah kereta oleh lima lelaki yang dikatakan telah mengekori wanita terbabit.

Menurut Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Senior Asisten Komisioner Rusdi Md Isa, wanita terbabit berusia 23 tahun ada seorang warga Indonesia dan juga suspek dalam satu kes curi yang telah dilaporkan di IPD Gombak baru-baru ini.

Wanita berkenaan dipercayai berkerja sebagai seorang pembantu rumah dan telah ditangkap oleh bekas majikannya kerana dikatakan berkaitan dengan kes mencuri lalu diserahkan kepada pihak polis untuk siasatan lanjut, katanya yang menafikan kes terbabit adalah bukannya kes penculikan seperti yang didakwa di media sosial.

Menurut Rusdi lagi, kes berkenaan kini disiasat mengikut Seksyen 381 Kanun Keseksaan.


Rakaman video berkenaan sebelum ini telah jadi tular di media sosial setelah dimuat naik oleh seorang pemilik akaun Facebook yang mendesak orang ramai agar menyebarkan rakaman berkenaan dan turut menyatakan bahawa mangsa adalah rakan sekerjanya yang telah diculik di lokasi terbabit. - Koleksi Viral
Source:http://ift.tt/2bK3dBD


Demikianlah Artikel Polis Sahkan Rakaman Wanita Diculik Jadi Tular Bukannya Kes Culik Tetapi Ditangkap Bekas Majikan Kerana Mencuri

Sekianlah artikel Polis Sahkan Rakaman Wanita Diculik Jadi Tular Bukannya Kes Culik Tetapi Ditangkap Bekas Majikan Kerana Mencuri kali ini, mudah-mudahan bisa memberi manfaat untuk anda semua. baiklah, sampai jumpa di postingan artikel lainnya.

Anda sekarang membaca artikel Polis Sahkan Rakaman Wanita Diculik Jadi Tular Bukannya Kes Culik Tetapi Ditangkap Bekas Majikan Kerana Mencuri dengan alamat link http://beritaotomatis.blogspot.com/2017/05/polis-sahkan-rakaman-wanita-diculik.html

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Polis Sahkan Rakaman Wanita Diculik Jadi Tular Bukannya Kes Culik Tetapi Ditangkap Bekas Majikan Kerana Mencuri"

Post a Comment