Premis bazar Ramadan kotor akan dihenti operasi serta merta - Ku Nan

Premis bazar Ramadan kotor akan dihenti operasi serta merta - Ku Nan - Hallo sahabat Berita Otomatis, Pada Artikel yang anda baca kali ini dengan judul Premis bazar Ramadan kotor akan dihenti operasi serta merta - Ku Nan, kami telah mempersiapkan artikel ini dengan baik untuk anda baca dan ambil informasi didalamnya. mudah-mudahan isi postingan yang kami tulis ini dapat anda pahami. baiklah, selamat membaca.

Judul : Premis bazar Ramadan kotor akan dihenti operasi serta merta - Ku Nan
link : Premis bazar Ramadan kotor akan dihenti operasi serta merta - Ku Nan

Baca juga


Premis bazar Ramadan kotor akan dihenti operasi serta merta - Ku Nan

KUALA LUMPUR: Premis bazar Ramadan di sekitar ibu kota yang menjual makanan kotor dan tercemar bakal berdepan tindakan dihentikan operasi serta merta, kata Menteri Wilayah Persekutuan Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor.

Beliau berkata majikan yang gagal memastikan pekerja asing yang diambil bekerja membuat saringan kesihatan juga akan berdepan tindakan yang sama menerusi operasi yang dijalankan Jabatan Kesihatan dan Alam Sekitar Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

"Sebelum ini saya sudah beri amaran kepada pemilik premis agar menjaga kebersihan premis dan makanan yang dijual kerana ia membabitkan kesihatan pembeli," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Program Nur Ramadan 2017 peringkat Bandar Tun Razak di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika ditanya berhubung isu kebersihan Bazar Ramadan Kampung Baru yang dikategorikan sebagai jualan makanan paling tercemar berdasarkan rekod DBKL pada tahun lalu.

Mengenai Program Nur Ramadan,Tengku Adnan berkata seramai 9,000 golongan asnaf dari 13 kawasan parlimen di sekitar Wilayah Persekutuan menerima sumbangan bernilai RM1.35 juta, manakala masjid dan surau yang terlibat juga akan menerima sumbangan RM30,000 untuk menaiktaraf kemudahan sedia ada.

-- BERNAMA

Source:http://ift.tt/2bK3dBD


Demikianlah Artikel Premis bazar Ramadan kotor akan dihenti operasi serta merta - Ku Nan

Sekianlah artikel Premis bazar Ramadan kotor akan dihenti operasi serta merta - Ku Nan kali ini, mudah-mudahan bisa memberi manfaat untuk anda semua. baiklah, sampai jumpa di postingan artikel lainnya.

Anda sekarang membaca artikel Premis bazar Ramadan kotor akan dihenti operasi serta merta - Ku Nan dengan alamat link http://beritaotomatis.blogspot.com/2017/05/premis-bazar-ramadan-kotor-akan-dihenti.html

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Premis bazar Ramadan kotor akan dihenti operasi serta merta - Ku Nan"

Post a Comment