Zaman Mahathir Peguam Negara Tidak Boleh Siasat PM

Zaman Mahathir Peguam Negara Tidak Boleh Siasat PM - Hallo sahabat Berita Otomatis, Pada Artikel yang anda baca kali ini dengan judul Zaman Mahathir Peguam Negara Tidak Boleh Siasat PM, kami telah mempersiapkan artikel ini dengan baik untuk anda baca dan ambil informasi didalamnya. mudah-mudahan isi postingan yang kami tulis ini dapat anda pahami. baiklah, selamat membaca.

Judul : Zaman Mahathir Peguam Negara Tidak Boleh Siasat PM
link : Zaman Mahathir Peguam Negara Tidak Boleh Siasat PM

Baca juga


Zaman Mahathir Peguam Negara Tidak Boleh Siasat PM

KUALA LUMPUR – Zaman pentadbiran Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menyaksikan Peguam Negara diberikan ruang untuk bertugas secara bebas dan menjalankan tanggungjawab dengan telus, bukan seperti zaman pentadbiran bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad.

Presiden Pertubuhan Minda dan Sosial Prihatin (PMSP), Ramesh Rao mendakwa, pada zaman pemerintahan Mahathir, semua undang-undang dalam negara di bawah kawalannya dan individu yang cuba mendedahkan apa jua salah laku Perdana Menteri akan menerima akibat.

"Mahathir akan terlepas begitu sahaja," dakwanya dalam satu kenyataan media hari ini.

Ramesh memberi contoh banyak dakwaan rasuah membabitkan Mahathir pernah dibangkitkan oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim selepas dipecat daripada jawatan Timbalan Perdana Menteri.

Katanya, terlalu banyak dakwaan rasuah melibatkan Mahathir dilontarkan Anwar, tetapi tiada sebarang siasatan dilakukan oleh pihak berkuasa pada zaman tersebut.

"Dakwaan rasuah melibatkan Mahathir memang banyak tetapi biasanya semua akan terhenti sahaja tanpa ada siasatan seperti ditutup pentadbiran Mahathir pada masa itu.

"Anwar banyak menuduh Mahathir mempunyai ramai kroni dan memberikan projek kepada mereka sehingga menjadi kaya dan rakyat yang menjadi mangsa.

"Kita kenal cara Mahathir berpolitik, beliau tidak akan menjawab dakwaan atau tuduhan yang dibuat ke atasnya," kata Ramesh.

Justeru, beliau mempersoalkan adakah selama 22 tahun Mahathir menjadi Perdana Menteri, beliau dilindungi Peguam Negara ketika itu. -MYNEWSHUB.CC

[embedded content]

Loading...


Source:http://ift.tt/2bK3dBD


Demikianlah Artikel Zaman Mahathir Peguam Negara Tidak Boleh Siasat PM

Sekianlah artikel Zaman Mahathir Peguam Negara Tidak Boleh Siasat PM kali ini, mudah-mudahan bisa memberi manfaat untuk anda semua. baiklah, sampai jumpa di postingan artikel lainnya.

Anda sekarang membaca artikel Zaman Mahathir Peguam Negara Tidak Boleh Siasat PM dengan alamat link http://beritaotomatis.blogspot.com/2017/05/zaman-mahathir-peguam-negara-tidak.html

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Zaman Mahathir Peguam Negara Tidak Boleh Siasat PM"

Post a Comment